Raadsleden

Jaco van Putten, fractievoorzitter

 • De fractievoorzitter van de ChristenUnie-SGP is Jaco van Putten (48), woonachtig in Nijkerk, geboren in Nijkerkerveen en zijn ouders komen uit Hoevelaken. Zijn missie voor de komende jaren? ‘Blijvende aandacht voor onze wijken en alle dorpskernen, waarin het prettig wonen, werken en leven is.’

  Kennismaken met Jaco? Lees hieronder meer en bekijk het filmpje: Jaco van Putten

  Quote: Blijvende aandacht voor onze wijken en dorpskernen

  Wat kenmerkt jou als persoon?
  Opmerkzaam en analytisch zijn helpen mij bij het vroegtijdig signaleren van problemen en ontwikkelingen. Het behartigen van de belangen van inwoners en het behalen van praktische resultaten is waar ik voor ga.

  Waarom ben je raadslid voor de ChristenUnie-SGP?
  Omdat ik een christelijke stem en geluid wil laten horen waarbij ik benaderbaar en zichtbaar ben. En omdat ik op wil komen voor inwoners die geen of moeilijk toegang hebben tot het bestuur van Nijkerk.

  Waar zou jij je voor willen inzetten de komende vier jaar?
  Blijvende aandacht voor onze wijken en alle dorpskernen, waarin het prettig wonen, werken en leven is. Met extra oog voor de zorg, voldoende woningen, veiligheid, milieu, onderwijs en ruimte voor ondernemers.

  Wat is je situatie thuis?
  Samen met Marleen, Daan (10) en Tim (7) wonen wij met plezier in Nijkerk. Ik ben geboren en getogen in Nijkerkerveen en mijn beide ouders komen uit Hoevelaken.

  Wat doe je in het dagelijks leven?
  Als beleidsadviseur Economie ben ik werkzaam bij de gemeente Ede voor de programma’s Impact Ondernemen, Human Capital Agenda, Circulaire Economie en Arbeidsmarkt & Onderwijs. De afgelopen acht jaar heb ik als raadslid en lid van de werkgevers- en agendacommissie bij de gemeente Nijkerk veel kennis en ervaring opgedaan, deze zet ik graag in voor nog een volgende raadsperiode.

  Waar vul je de vrije tijd mee?
  Samen met ons gezin genieten wij van het buitenleven. Al jaren gaan we op vakantie naar Schiermonnikoog - volgens ons na polder Arkemheen de mooiste plek van Nederland - hier genieten wij volop van elkaar en het buiten zijn. Daarnaast houd ik van tuinieren en hardlopen.

  Wat weten (veel) mensen niet van jou?
  Met volle bepakking wandel ik de GR5. Deze langeafstandsroute (2.100 km) loopt van Maastricht naar Nice in Zuid-Frankrijk. Inmiddels ben ik aangekomen in Straatsburg, nog 1.400 km te gaan...

   

Marina Lanting, vice-fractievoorzitter

 • De vice-fractievoozitter van de ChristenUnie-SGP is Marina Lanting (57). Veel mensen weten niet dat zij ook in de jeugd- en volwassenenzorg werkt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze zich in de gemeenteraad wil inzetten voor minder kinderen in de jeugdzorg. Én voor positieve politiek.

  Kennismaken met Marina? Lees hieronder meer en bekijk het filmpje: Marina Lanting

  Quote: Een onderdeel zijn van een raad die naar mensen mag luisteren, ervaar ik als een voorrecht

  Wat kenmerkt jou als persoon?
  Leef je leven en pluk de dag met alle gaven die je gegeven zijn.

  Waarom ben je raadslid voor de ChristenUnie-SGP?
  Een onderdeel te mogen zijn van een raad die mag wikken en wegen, initiatief mag nemen en naar mensen mag luisteren, ervaar ik als een voorrecht en een belangrijke taak. Daarnaast is het mooi dat je met belangstelling en een gezonde kritische blik het college van burgemeester en wethouders mag volgen.

  Waar zou jij je voor willen inzetten de komende vier jaar?
  De komende vier jaar wil ik mij met name inzetten op het gaan voor minder kinderen in de jeugdzorg. Daarnaast voor positieve politiek.

  Wat is je situatie thuis?
  Sinds 1984 getrouwd met mijn jeugdliefde Jan Lanting. Samen vier heerlijke kinderen mogen krijgen en ook vier kleinkinderen. Wat een zegen!

  Wat doe je in het dagelijks leven?
  Ik run samen met een fijn team Boekhandel Roodbeen waar ik eigenaar van ben. Mijn ’hoofdbaan’ is systeemtherapeut (gezins-en relatietherapeut) bij MoleMann (SGGZ) in Almere.

  Waar vul je de vrije tijd mee?
  Ik hou van lezen, hard werken, en in beweging zijn. Ik voel me uitermate gelukkig als mijn familie bij elkaar is. Interesses te over. Met name kunst en cultuur en design op het gebied van wonen. Reizen samen met mijn lief doe ik graag.

  Wat weten (veel) mensen niet van jou?
  Veel mensen weten niet dat ik in de jeugd- en volwassenzorg werk. Een machtig mooi beroep: mensen mogen helpen met complexe problematiek.

   

Hans Lok, fractiesecretaris

 • Hans Lok (47) is al lange tijd actief voor ChristenUnie-SGP Nijkerk. Met zijn oog voor detail én voor de grote lijnen, een sterk rechtvaardigheidsgevoel en een gezonde dosis humor wil hij zich blijven inzetten voor de gemeente Nijkerk. Vooral voor de energietransitie, met als doel: energieneutraal in 2050.

  Kennismaken met Hans? Lees hieronder meer en bekijk het filmpje: Hans Lok

  Quote: Alles moet eerlijk uit te leggen zijn aan de burgers

  Wat kenmerkt jou als persoon?
  Ik combineer de grote lijn in een dossier met oog voor detail. Ik denk dat ik iemand ben met een sterk rechtvaardigheidsgevoel, en een gezonde dosis humor.

  Waarom ben je raadslid voor de ChristenUnie-SGP?
  Ik ga voor een eerlijk en transparant beleid, het moet uit te leggen zijn aan de burgers, ook als er lastige keuzes gemaakt dienen te worden.

  Waar zou jij je voor willen inzetten de komende vier jaar?
  Doorgaan met beleid voor energietransitie, met als doel energieneutraal in 2050. Met de volgende kernbegrippen: transparant (deel)beleid, focus op besparen (isoleren), geen overhaaste beslissingen, voorkomen van energiearmoede.

  Wat is je situatie thuis?
  Alweer 18 jaar getrouwd met Gerardina. Samen hebben we 2 zoons, Bert-Jan en Daniël.

  Wat doe je in het dagelijks leven?
  Overdag ben ik werkzaam bij The Crosby Group, een firma die wereldmarktleider is op het gebied van producten voor hijsen. Je moet dan denken aan kettingen, takels en haken, maar ook veiligheidshijsklemmen. Voor deze hijsklemmen ben ik verantwoordelijk voor productontwikkeling en productmanagement.

  Waar vul je de vrije tijd mee?
  Als ik naast mijn werk en raadswerk (ook hobby natuurlijk!) nog tijd over heb, mag ik graag lezen en reizen (stedentrips). Moderne (Europese) geschiedenis en af en toe ook theologie hebben mijn aandacht.

Nelleke Hegeman-Mekking

 • Ze is een nieuw raadslid van de ChristenUnie-SGP: Nelleke Hegeman - Mekking (44). Haar drive is een stem te geven aan mensen en hun verhalen: ‘Ik wil iets betekenen voor mensen juist dichtbij in mijn gemeente. Als raadslid voor de ChristenUnie-SGP kan dat.’

  Kennismaken met Nelleke? Lees hieronder meer en bekijk het filmpje: Nelleke Hegeman-Mekking

  Quote: Een stem geven aan mensen en hun verhalen

  Wat kenmerkt jou als persoon?
  Betrokken met brede belangstelling, dat typeert mij. Vooral als het gaat om mensen en hun verhalen. Daar een stem aan te geven is mijn drive.

  Waarom ben je raadslid voor de ChristenUnie-SGP?
  Met mijn werkzaamheden wil ik iets betekenen voor mensen, juist dichtbij in mijn gemeente. Als raadslid voor de ChristenUnie-SGP kan dat, ook vanuit mijn geloof in God.

  Waar zou jij je voor willen inzetten de komende vier jaar?
  Ik wil mij inzetten voor het tijdig zien en bestrijden van dreigende en stille armoede en voor de bouw en goede verdeling van voldoende woningen.

  Wat is je situatie thuis?
  Ik ben getrouwd met Neal. Wij zijn gezegend met drie kinderen van inmiddels 15, 13 en 9 jaar oud. Samen met onze hond Newton wonen we in Nijkerk.

  Wat doe je in het dagelijks leven?
  De afgelopen jaren heb ik prioriteit gegeven aan de zorg voor mijn gezin en diverse vrijwilligersfuncties. Daarvoor was ik werkzaam in de communicatie, onder meer als hoofd Communicatie & Fondsenwerving bij SGJ Christelijke Jeugdzorg.

  Waar vul je de vrije tijd mee?
  Ik hou van lezen, koken en mooie kookboeken ter inspiratie. Maar ook van spelletjes doen, films en series kijken (liefst met z’n allen). Voor de (noodzakelijke) beweging tennis ik of ga ik wandelen met man, hond en kinderen. Als gezin leven we actief mee met de hervormde gemeente Nijkerk.

  Wat weten (veel) mensen niet van jou?
  Nou, misschien dat ik twee guilty pleasures heb: royalty nieuws en Candy Crush.

Menno Aman

 • Ook Menno Aman (59) is een nieuw raadslid voor de ChristenUnie-SGP. Vanuit zijn achtergrond als controller pleit hij voor een gezond financieel beheer vanwaar gewerkt kan worden aan een samenleving waarin zorgzaamheid en zelfredzaamheid hand in hand gaan. ‘Oog hebben voor de medemens is wat mij drijft.’
  Kennismaken met Menno? Lees hieronder meer en bekijk het filmpje: Menno Aman

  Quote: Een samenleving waarin zorgzaamheid en zelfredzaamheid hand in hand gaan

  Wat kenmerkt jou als persoon?
  Oog hebben voor de medemens is wat mij drijft in de contacten met mensen of die nu dichtbij of verder van mij afstaan.

  Waarom ben je raadslid voor de ChristenUnie-SGP?
  Ik maak deel uit van een gemêleerde samenleving waarvoor ik met mijn gaven vanuit christelijke naastenliefde verantwoordelijkheid wil dragen als dat gevraagd wordt.

  Waar zou jij je voor willen inzetten de komende vier jaar?
  Als iedereen er toe doet, wil ik vanuit een gezond financieel beheer, met de beschikbare middelen bijdragen aan een samenleving waarin zorgzaamheid en zelfredzaamheid hand in hand gaan.

  Wat is je situatie thuis?
  Mijn leven mag ik delen met Hennie. In ons huwelijk hebben we 4 kinderen ontvangen. Hiervan zijn er drie getrouwd en wordt de volgende generatie vertegenwoordigd door 6 kleinkinderen. Allen zijn ze woonachtig in Nijkerk en betrokken bij kerkelijk Nijkerk. Dit maakt je dankbaar. Maar dit maakt ook dat je je verantwoordelijkheid wilt dragen, zodat ik naast mijn werk mij veel ingezet heb voor sociale besturen en netwerken van kerk, school en gemeenschap.

  Wat doe je in het dagelijks leven?
  Vele jaren heb ik als controller binnen de bedrijventak van de Rabobank gewerkt. Daardoor blijven de cijfers en economische ontwikkelingen mij boeien. De laatste jaren heb ik mij ingezet voor stichting Ontmoeting, die omziet naar en hulp biedt aan de kwetsbare medemens.

  Waar vul je de vrije tijd mee?
  Om bij te dragen aan een gezonde leefstijl, wandel ik regelmatig en voeg ik mij ’s zomers bij de renners van VOEK. Het is voor mij van essentieel belang dat ik mij op deze wijze kan ontladen, om vervolgens weer op te laden, zodat ik mij in kan zetten voor mijn werk en de samenleving.

  Wat weten (veel) mensen niet van jou?
  Een van mijn passies die op de achtergrond is geraakt, is het bespelen van mijn trompet….toch wel jammer eigenlijk….

Joost van Wijnen

 • Joost van Wijnen is het derde nieuwe raadslid voor de ChristenUnie-SGP. Hij heeft een duidelijke missie met zijn kandidaatschap: 'Ik wil graag het sociaal christelijke geluid laten horen, waarbij aandacht is voor kwetsbare groepen, maar waarbij het deel van de samenleving zonder hulpvraag net zo goed wordt gezien en gehoord.'
  Kennismaken met Joost? Lees hieronder meer en bekijk het filmpje: Joost van Wijnen

  Quote: Aandacht voor kwetsbare groepen, ook als er geen hulpvraag is

  Wat kenmerkt jou als persoon?
  Alles komt goed, zo niet, dan toch. In vertrouwen op onze God. Ik typeer mijzelf als rasoptimist: problemen zijn er om op te lossen.

  Waarom ben je raadslid voor de ChristenUnie-SGP?
  Ik wil graag het sociaal-christelijke geluid laten horen, waarbij aandacht is voor kwetsbare groepen, maar het deel van de samenleving zonder hulpvraag net zo goed wordt gezien en gehoord.

  Waar zou jij je voor willen inzetten de komende vier jaar?
  De gemeente Nijkerk schuldenvrij, het vergroten van jeugdigen/jongeren participatie, een betrouwbare overheid en het bestrijden van eenzaamheid (jongeren/ouderen).

  Wat is je situatie thuis?
  Ik ben gelukkig getrouwd met mijn vrouw Anke en trotse vader van drie dochters in de leeftijd van 8, 5 en 2. We hebben 2 konijnen: Honey en Kiki.

  Wat doe je in het dagelijks leven?
  Ik ben werkzaam bij de gemeente Lelystad als beleidsadviseur Sociaal Domein en hou mij met name bezig met beleid op het gebied van de wet maatschappelijke ondersteuning. Denk dan aan welzijnswerk, sociaal wijkteams, beleid voor inrichting multifunctionele accommodaties van de gemeente, inclusie en bewonersinitiatieven. Hiervoor ben ik jaren lang werkzaam geweest binnen de deurwaarders- en incassobranche op het gebied van accountmanagement en sales.

  Waar vul je de vrije tijd mee?
  Ik hou van lekker uiteten, vakanties met het gezin, dagjes uit naar dierentuin of musea en afspreken met vrienden.

  Wat weten (veel) mensen niet van jou?
  Dat ik in mijn jeugd met tennis districtskampioen ben geweest van de provincie Utrecht.