ChristenUnie – SGP zet veiligheid fietsers voorop

z8858dinsdag 20 februari 2018 05:04

De fiets is de meest duurzame vorm van vervoer. Fietsen is gezond en veel afstanden binnen onze gemeente zijn nu al sneller af te leggen op de fiets dan met de auto. En met de e-bike krijgt de fiets niet alleen een lokale, maar ook een regionale rol in de bereikbaarheid. De ChristenUnie – SGP wil zich dan ook hard maken voor het belang van een goed fietsnetwerk.

Raadslid Wim Oosterwijk: “Wij vinden bijvoorbeeld dat de fietsverbinding van Hoevelaken, via Nijkerkerveen en het nieuwe zwembad, naar Nijkerk beter aangegeven moet worden. Daarnaast zijn wij voorstander van het uitbreiden en ontwikkelen van een regionaal (snel)fietsnetwerk, inclusief oplaadmogelijkheden.


Om haar boodschap kracht bij te zetten zal de partij de komende tijd op verschillende gelegenheden op blauw-oranje fietsen aanwezig zijn. Afgelopen zaterdag was dat bijvoorbeeld het geval nabij de Koninginneweg 1 in Hoevelaken. Oosterwijk: “Als gemeenteraad zullen we komende donderdag de eerste kaderstelling voor woningbouwontwikkeling op een deel van het Euretco-terrein vaststellen. Ik vind dat het college samen met omwonenden nog goed moet kijken naar de ontsluiting van het terrein. Is de aansluiting op de Stoutenburglaan bijvoorbeeld wel nodig of is één ontsluiting op de Koninginneweg voldoende? Voorkomen moet worden dat er onveilige situaties ontstaan voor fietsers van en naar het station Hoevelaken. Ook ten aanzien van de woningdichtheid en de aanwezige groenelementen zijn we nog wel kritisch. Bij een volgende uitwerking van het plan zullen we dit nauwgezet blijven volgen”.

Foto: Wim Oosterwijk en Harke Dijksterhuis vragen aandacht voor de verkeersveiligheid nabij het Euretco-terrein
(Fotograaf: Arjen Gerritsma, Graphic Sound)

« Terug