Nieuwe energie voor aangepast sporten

z0202dinsdag 27 februari 2018 22:46

Het aangepast sporten in Nijkerk zit in de lift. Dat is de conclusie van de fractie van de ChristenUnie – SGP na een werkbezoek aan Nijkerk Sportief en Gezond en Special Sport Sparta, onderdeel van korfbalvereniging Sparta Nijkerk. Tijdens het bezoek liet de fractie zich uitgebreid informeren door Mirjam Hagenaar, de uiterst enthousiaste en deskundige buurtsportcoach Aangepast Sporten.

Harke Dijksterhuis namens de fractie: “Het is mooi om te zien dat steeds meer verenigingen ruimte bieden aan mensen met een beperking om te gaan bewegen en sporten. Ons is duidelijk geworden dat dit wel de nodige inspanning van besturen, trainers en leden vraagt. Sportaanbieders als de Atletiek vereniging Nijkerk, Nautilus Health Club, Club Rebel, NSC Voetbal en Gymnastiek- en Dansvereniging Hellas in Hoevelaken laten zien dat het kan en leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan de integratie en gezondheid  van mensen met een beperking. Als ChristenUnie-SGP vinden wij dat, zeker in dit Gelderse jaar van het aangepast sporten, erg waardevol. Alle complimenten ook voor het vele goede werk wat hier door Nijkerk Sportief en Gezond wordt verricht”.

De fractie liet het niet bij luisteren alleen, maar trainde ook mee met Special Sport Sparta, onderdeel van korfbalvereniging Sparta Nijkerk. Tijdens de afsluitende onderlinge wedstrijd ging het er fanatiek aan toe. In beide korven werd veel gescoord, maar er werd onderling vooral ook heel veel gelachen. Na afloop was er nog een duidelijke hartenkreet van één van de deelnemers: “We kunnen bij ons team nog best een aantal extra sporters gebruiken. We trainen in de winter binnen, elke dinsdag van 18.00 tot 19.00 uur. Als we straks weer buiten trainen dan is dat een uurtje later”. De fractie van de ChristenUnie – SGP geeft deze oproep van harte aan alle belangstellenden in de gemeente Nijkerk door. Want ze hebben zelf aan de lijve ervaren: ook aangepast sporten geeft veel energie! 

Foto's: Arjen Gerritsma

« Terug