Wethouders niet terug in de raad

fietsen.jpgvrijdag 27 mei 2022 20:58

Fractievoorzitter Harke Dijksterhuis heeft besloten niet terug te keren als raadslid. Onze andere wethouder, Wim Oosterwijk, werd onlangs gepresenteerd als kandidaat-wethouder in Barneveld.

Harke ligt zijn besluit als volgt toe: “Met het openbaar worden van het coalitieakkoord is  duidelijk geworden dat ik definitief niet terug keer als wethouder. Het nieuwe college moet naar mijn idee de ruimte hebben om naar eigen inzicht invulling te geven aan datgene wat de raad vraagt. Die ruimte heb ik vier jaar geleden gevoeld en die gun ik mijn opvolger ook. Ik wil hen als oud-wethouder in de raad niet voor de voeten lopen. Tegelijkertijd wil ik ook de nieuwe fractie de ruimte geven om het college onbevooroordeeld tegemoet te treden. Er staat een enthousiaste en gemotiveerde fractiegenoot klaar om het stokje over te nemen, ik doe dan ook in alle vertrouwen een stap opzij."

De plekken van Harke en Wim in de raad worden naar verwachting straks ingenomen door Hans Lok en Joost van Wijnen.

Komenda maandagavond zal de raad afscheid nemen van Harke en Wim en zullen Hans en Joost hun plek als raadslid overnemen. Over die vergadering kunt u hiier meer informatie vinden: Raadsvergadering Nijkerk 30-05-2022

Hier leest het Barnevelds bericht over Wim Oosterwijk.

Hier leest u de afscheidsbrief van Wim Oosterwijk.

Hier leest u de afscheidsbrief van Harke Dijksterhuis.

Hier leest u meer over onze raadsleden.

« Terug

Reacties op 'Wethouders niet terug in de raad'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.