Hans Mekking en Hans van der Hart verlaten gemeentepolitiek

maandag 11 november 2013 19:24

Hans Mekking en Hans van der Hart zullen in maart 2014 niet terugkeren in de gemeenteraad van Nijkerk. Dit blijkt uit de concept kandidatenlijst van de ChristenUnie – SGP zoals die onlangs naar de leden van beide kiesverenigingen is verzonden. Hans Mekking (SGP) geeft aan dat zich voor de nieuwe kandidatenlijst verschillende jongeren hebben aangemeld. “Dat was voor mij een belangrijk signaal om als senior plaats te maken voor de jongere generatie”. Ook Hans van der Hart (ChristenUnie) vindt het een geruststellend idee dat er geschikte opvolgers gereed staan. “Daarnaast merk ik dat het politieke werk mij heel veel tijd kost. Ik heb een boeiende baan die veel van mij vraagt en de combinatie kost me op dit moment teveel energie”.

Bij hun afscheid in 2014 zijn beide heren samen goed voor meer dan 22 raadsjaren. Mekking startte in 2000 na de fusie met Hoevelaken, Van der Hart in 2006. Daarvoor waren zij vele jaren actief als bestuurslid van de beide kiesverenigingen en lid van de schaduwfractie. Toch blijven zij zich tot het laatste moment met hart en ziel voor de politiek inzetten. Hans van der Hart: “Op dit moment heb ik het sociale domein in mijn portefeuille. De gevolgen van het overhevelen van taken van het Rijk naar de gemeente zijn enorm. Ik zal er tot 19 maart op toe blijven zien dat de mensen die het betreft volop in beeld zijn”. Hans Mekking heeft in zijn raadswerk veel voldoening gehaald uit het ontwikkelen van soms verpauperde lapjes grond tot leefbare wijkjes die ook door de omwonenden konden worden geaccepteerd. Daarnaast kijkt hij met veel plezier terug op zijn nevenfunctie als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand: “Ik heb tientallen huwelijken mogen voltrekken. Dat waren telkens weer erg bijzondere momenten”.

 

Fractievoorzitter Hilbrand Rozema geeft meteen toe dat Mekking en Van der Hart straks zullen worden gemist: “Ze hebben elk een heel eigen benadering van de dossiers, dat vult elkaar heel mooi aan. Daarnaast raakt de fractie een belangrijk deel van het collectief geheugen kwijt”. Toch ziet hij ook één lichtpuntje: “Onze fractie kent, inclusief steunleden, nu vier Hans-en. Dat worden er straks twee minder. Ik ga er van uit dat we in de fractievergadering dan iets minder vaak hoeven uit te leggen welke Hans we nu precies bedoelen”. De besturen van ChristenUnie en SGP verwachten later deze maand hun nieuwe kandidatenlijst bekend te kunnen maken.

« Terug

Reacties op 'Hans Mekking en Hans van der Hart verlaten gemeentepolitiek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.