Bouw station Hoevelaken van start

trein kopwoensdag 15 februari 2012 17:46

De bouw van station Hoevelaken kan beginnen. De gemeente Amersfoort heeft de benodigde omgevingsvergunning verstrekt. De komende weken bespreken gemeente, Prorail en de aannemer de planning van de werkzaamheden en nog dit voorjaar start de bouw. Voordat dit gebeurt zullen omwonenden en overige belanghebbenden geïnformeerd worden over de werkzaamheden.

Wethouder Geert Horst is blij dat na zoveel jaren van voorbereiding de schop in de grond kan: “Dit is goed nieuws voor de gemeente Nijkerk en voor Hoevelaken in het  bijzonder! Een woord van dank aan mijn voorganger Henk Lambooij is zeker op zijn plaats want hij heeft jarenlang aan dit project getrokken”.

Naast de bouw van het station zal de Stoutenburgerlaan worden aangepast waarbij het wegvak wordt ingericht als30 kmzone en een keerlus wordt aangelegd ter hoogte van het station. Verder komt er een nieuw parkeerterrein naast het terrein van Intres en een voetgangersbrug vanaf het parkeerterrein over de snelweg A1. Deze voetgangersbrug zal aansluiten op het stationsgebied.

Als alles volgens plan verloopt is het station Hoevelaken eind december klaar voor gebruik.

 

 

« Terug

Reacties op 'Bouw station Hoevelaken van start'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.