Harke Dijksterhuis over kiezen met je hart

03. Harke Dijksterhuis-01woensdag 10 maart 2021 17:00

Mark, Sigrid, Wopke, Jesse en Lilianne. In de media buitelen de lijsttrekkers over elkaar heen. Meerdere van hen hebben al aangegeven dat het goed voor Nederland zou zijn als hij of zij de (nieuwe) premier van Nederland wordt. Kiezen we leden voor de Tweede Kamer of kiezen we de nieuwe leider van het land?

Kerncentrale in de Eemshaven? De ene dag een goed idee, een paar dagen later toch maar niet. Een dag later roept iemand iets over de lengte van een werkloosheidsuitkering en duikt iedereen daar weer op. En morgen? Morgen zal er ongetwijfeld weer een ander thema zijn.

Ik kan me voorstellen dat al die verkiezingsdrukte van een afstand vervreemdend over kan komen. Waar gaat het nou echt om? Wat drijft die politici? En waarom zou ik het meebesturen van dit land aan hem of haar over laten? Wie geef ik mijn stem als ik de inhoud en impact van een bepaald voorstel zelf niet eens kan overzien?

Dit gevoel, die vraag, is één van de belangrijkste redenen waarom ik lid van de ChristenUnie ben. Ik vind het belangrijk dat ons land en onze gemeente goed bestuurd worden. Recht doen aan alle mensen, maar vooral aan hen die het moeilijk hebben. Eerlijk zijn over wat er wel en niet kan. Zorgen voor de prachtige schepping, ook voor onze kinderen en kleinkinderen. Open, transparant en in afhankelijkheid je werk willen doen.

Juist die basishouding, die manier van naar de wereld kijken, proef ik bij de ChristenUnie. Dat zie ik ook terug in het praten en handelen van de ChristenUnie-politici in Den Haag. Een mooi voorbeeld is hoe zij verantwoording af hebben gelegd over de resultaten van de afgelopen 4 jaar. Juist ook over datgene wat niet werd bereikt.

Ik kies 17 maart voor wat écht telt! Wat vindt u/jij belangrijk? Laat het weten met uw/jouw stem op 17 maart!

« Terug