Hans Boer over gezond verstand en gezond financieel beleid

02. Hans Boervrijdag 12 maart 2021 09:50

De overheidsfinanciën raken iedereen. Als persoon, als gezin, als ondernemer en als bedrijf.

Een goed financieel beheer door de overheid en een eerlijk belastingstelsel is dan ook belangrijk. En dat hoeft ook niet moeilijk te zijn. Minder regels, minder subsidie-eisen en minder toeslagen geven lagere belasting en daardoor meer besteedbaar inkomen.

Overheidsfinanciën moeten net als bij je thuis werken. Als je kunt sparen, spaar je voor onverwachte zaken, voor als het misschien iets minder gaat. Dat deed Jozef in Egypte al: tijdens de zeven vette jaren sparen voor de latere jaren die mager waren.

Daarbij is het van belang dat er eerlijke belastingen worden geheven. Dat grote bedrijven met slimme trucs niet minder betalen dan de MKB’er en dat eenverdieners gelijkgesteld worden aan tweeverdieners. Ook het toeslagenstelsel moet op zijn kop: maar liefst 60% van de huishoudens komt in aanmerking voor één of meerdere toeslagen!

Drastische inperking is noodzakelijk en zij die hulp nodig hebben, moeten op andere wijze ondersteund en geholpen worden. Ook moet er werk worden gemaakt (internationaal) van vliegheffingen. Het is toch bijzonder dat er op een treinkaartje van Nijkerk naar Amersfoort meer BTW zit dan op een vliegticket naar New York? Door een eerlijke verdeling kunnen de belasting op arbeid naar beneden en kunnen we het resultaat daarvan elke maand zien.

Kom, ga stemmen op 17 maart.

« Terug