Diane Palm over 'Aandacht voor elkaar'

Diane Palm.jpgdinsdag 16 maart 2021 20:23

Hoe zal Nederland er na de coronacrisis uitzien? Best een spannende vraag die ons allemaal bezighoudt. In de afgelopen periode hebben we meer dan ooit ervaren dat we elkaar nodig hebben. Dat een samenleving met echte aandacht voor elkaar veel belangrijker is dan alleen maar werken en produceren. Daarom ga ik 17 maart stemmen en kleur ik met overtuiging het vakje rood bij de ChristenUnie.

Ik zie dat steeds meer mensen niet zomaar kunnen meekomen met de snelheid en de druk van deze tijd. Er ontstaan grotere verschillen tussen mensen die meetellen en mensen die buiten de boot vallen. Die kloof mag niet groter worden. Ieder mens is waardevol en verdient een volwaardige plek in onze samenleving. Speciale aandacht komt er wat mij betreft voor twee groepen: jongeren aan de ene kant en ouderen aan de andere kant.


Jongeren hebben flink te lijden onder deze crisis. Daar komt nog eens bij dat ze nu hun studie vaak een behoorlijke schuld hebben. Vervolgens is het ook niet vanzelfsprekend dat ze een vaste baan of een betaalbaar huis vinden. Geldproblemen hangen als een molensteen om je nek, dus daarom pleit de ChristenUnie voor het opgroeien van een schuldenvrije generatie. Daar zet ik een dikke streep onder.


Ook al hebben ouderen soms meer zorg nodig, ze zijn zeker geen dor hout dat geen betekenis meer heeft. Ik geloof dat de levenswijsheid van ouderen ons helpt om verstandige keuzes te maken. De ChristenUnie wil opnieuw meer aandacht voor waardig ouderen en niet voor levensbeëindiging als oplossing (ook al kan het leven soms heel ingewikkeld zijn).


Natuurlijk, politiek is niet hét antwoord op alle uitdagingen waarvoor we staan. Maar zonder betrouwbare mensen die zich inzetten voor een sociaal en zorgzaam Nederland, gaat het zeker niet.

Dus stem 17 maart en kies voor wat echt telt!

« Terug